OppervlaktebehandelingPremium

Sprekers BuildUp - do. 23 maart 2017 - Havenhuis Antwerpen

Veerle Fincken

Program manager VOM vzw

Veerle Fincken is afgestudeerd als Handelsingenieur aan UHasselt en Master Degree in Industrial Location & Development VUB Brussel. Sinds 20 jaar leidt zij de Vereniging VOM en is verantwoordelijk voor het promoten van oppervlaktebehandeling naar de industrie en overheid. Zij heeft bestuurdersfuncties opgenomen in INTERREG programma's EVIO en CROSSROADS. Zij werkt actief mee aan overheidsopdrachten inzake milieu en veiligheid. Momenteel is zij actief werkzaam bij enkele Europese trajecten: bestuurder van Europese vereniging CETS, lid van Qualisteelcoat en coördinator van 2 Europese oinderzoeksprogramma's binnen CORNET.

Erik Thomas

Manager Materials Investigation Metalogic nv
Erik startte zijn carrière als corrosie-expert bij GE Water & Process Technologies, wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van waterbehandeling. Na 8 jaar maakte hij de overstap naar METALogic, een kenniscentrum op het gebied van corrosie, coatings en materialen. Hij startte bij METALogic als projectingenieur en is sinds 2013 verantwoordelijke van de afdeling Materials Investigation. De activiteiten binnen deze afdeling gaan van coating- en corrosietesten, tot R&D en de organisatie van cursussen over corrosiegerelateerde topics.
Korte inhoud van de presentatie:

Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal deze voordracht het belang aantonen van correcte info en kennis over lakwerk, toegepast op bouwproducten en andere installaties.Dit om een verlenging van de levensduur te realiseren of om materiaaldegradatie te vermijden.

Jacques Defrancq

Em. Prof. UGent en zaakvoerder Decelcor
Jacques is afgestudeerd als burg. scheikundig ir. In 1969 en behaalde zijn doctoraatstitel in toegepaste wetenschappen in 1975. Hij was docent aan UGent en sinds 2010 zaakvoerder van DeCelCor, adviseur bij de keuze van materialen toegepast in corrosieve omstandigheden, bij de keuze van corrosiebeschermingstechnieken en bij het nemen van maatregelen na het falen van installaties.

Korte inhoud van de presentatie:
Coatings geven een nieuwe dimensie aan duurzaamheid door technische en esthetische eigenschappen toe te voegen aan het basismateriaal. De kennis van het basismateriaal is echter noodzakelijk om het gedrag van coatings en de impact van bepaalde (beïnvloedings)factoren en belastende lokale omstandigheden te begrijpen.

Cyriel Clauwaert

Directeur Aluminium Center Belgium
Geboren en getogen in de bouw, schrijnwerk en gevelbouw. Diverse ervaringen in studiebureel, beproeving en onderzoek, algemene directie, ISO 9001 lead auditor, erkend normalisatie deskundige en opzetten van kwaliteitssystemen voor de bouw.Gastdocent bij KULeuven, UGent, TUDelft en andere federaties mbt aluminium en berekening van constructies.Externe promotor van diverse Masterproeven in Hogescholen en Universiteiten sinds 1989, ondersteuning van het onderwijs.Diverse publicaties in vaktijdschriften en herziening van de Aluminium Guide van het Aluminium Center Belgium.
Korte inhoud van de presentatie:

De specifieke eigenschappen van het materiaal, de extrudeerbaarheid en de verbindingsmogelijkheden bieden heel wat mogelijkheden voor de ontwerper. De presentatie gaat in op een aantal aandachtspunten, hergebruik en esthetische en duurzame toepassingen.

Koen Michielsen

Directeur INFOSTEEL

Na een opleiding als Industrieel Ingenieur Bouwkunde, werkte Koen Michielsen gedurende 15 jaar in de bouwsector bij bedrijven hoofdzakelijk actief in isolatiematerialen en isolatiewerken , met een bijzondere focus op de brandwerende bekledingen van structuren. In die hoedanigheid werkte hij o.a. ook mee aan het tot stand komen van een aantal TV-nota’s van het WTCB. Vanaf 2013 werd Koen Michielsen de Technical Manager bij Infosteel, verantwoordelijk voor opleidingen, technische publicaties, adviezen en vertegenwoordiging bij overheden en andere organisaties. Thema’s als corrosiebescherming en duurzaamheid van staal in de bouwsector, stonden daarbij ook op het voorplan. Sinds eind 2016 is Koen Michielsen aangesteld als Algemeen Directeur bij Infosteel. “Samenwerking” is daarbij een sleutelwoord zijn visie : met de bedrijven uit de sector, met andere organisaties, maar zeker ook met zusterorganisaties van Infosteel op Europees (en wereld) niveau.
Korte inhoud van de presentatie:

Een doeltreffende corrosiebescherming is essentieel voor de levensduur van een staalstructuur. Niet elke omgeving stelt dezelfde eisen. Om corrosiebestendige staalstructuren te ontwerpen is er een zeer uitgebreid pakket aan mogelijke opties voor de ontwerper. Na een kort overzicht hiervan, worden ook enkele merkwaardige evoluties uit het buitenland kort toegelicht. Als de ontwerper kiest voor bescherming met een laksysteem, geeft de staalconstructienorm EN 1090 een aantal duidelijke instructies hoe om te gaan de voorbereidende werken ; het grootste deel van de presentatie zal deze ontwerp- en uitvoeringsregels toelichten.


Herman Van Gijlswijk

Zaakvoerder Brainbox Management Support
Ph.D. chemie. Verschillende internationale directie functies bij: Cebo, NL industries USA ( supply to oilfield) en Weertgroep (verzinken en poedercoaten)
Korte inhoud van de presentatie:

Lastenboeken zijn een verzameling van allerlei eisen en documenten, zoals beoordelingsrichtlijnen en normen, in goede harmonie afgestemd en vertaald in begrijpelijke taal. Deze lastenboeken moeten leiden tot een praktische en de technisch beste mogelijke uitvoering van de wensen van de uiteindelijke opdrachtgever. Echter zijn deze lastenboeken niet steeds conform de actuele regelgeving op het gebied van kwaliteit en de stand der techniek. Deze voordracht legt klemtoon op de minimale informatie die moet gekend zijn om een juiste coating aan te brengen.

Caroline Christiaens

Market Development Manager Tata Steel Colorcoat
Direct na haar studies ir. arch. aan de UGent, begon Caroline Christiaens haar carrière in de staalsector, als technisch adviseur voor Infosteel. Na 4 jaar maakte ze de overstap naar de siderurgie, waar ze specifiek technische ondersteuning gaf aan architecten en studiebureaus op het gebied van voorgelakt staal voor de gebouwenenveloppe. Vandaag, met meer dan 10 jaar ervaring in de staalsector, werkt Caroline voor Tata Steel Colorcoat als Market Development Manager, en hecht ze nog steeds veel belang aan het blijvend ondersteunen van ontwerpers voor een goed en kwalitatief gebruik van voorgelakt staal.
Korte inhoud van de presentatie:

Er is een ruim aanbod van kwaliteiten voorgelakt staal beschikbaar in de markt. Fabrikanten strooien met headline garanties, prijzen, kleuren en mogelijkheden. Alles is mogelijk, tot op het moment van uitvoering, of tot het lezen van de kleine lettertjes in het contract. Welke vragen stelt de voorschrijver best vooraf? Welke normen en prestaties met elkaar te vergelijken? Wanneer kan welke kwaliteit toegepast worden en welke levensduur kan daarbij verwacht worden? Aan de hand van enkele concrete voorbeelden wordt inzicht geschept in deze materie en een overzicht gegeven van de mogelijkheden.

Etienne Clinquart

CEO Groven +, voorzitter FAC

Etienne Clinquart studeerde in 1983 af als burgerlijk ingenieur bouwkunde. Hij is gedelegeerd bestuurder van Groven+, een bedrijf gespecialiseerd in aluminium en glasconstructies. Dit bedrijf is meestal betrokken in de moeilijkere projecten (zoals o.a. het Havenhuis, AZ Zeno-ziekenhuis te Knokke,…). Etienne is tevens voorzitter van de FAC (Federatie van Aluminium Constructeurs).

Korte inhoud van de presentatie:
Door het FAC-keurmerk associëren alu-bedrijven hun naam met een hoogstaand kwaliteitsniveau en stellen ze zich zo concurrentiëler op in een erg spannende internationale bouwmarkt. Het legt eisen op inzake productie, plaatsing en oplevering. Bedrijven met een keurmerk volgen innovaties en vernieuwing op de voet.

 

Michaël Muller

President technical committee Qualisteelcoat, CEO IFO Institut für Oberflaechentechnik GmbH
Michaël Muller studeerde af als Dipl.-Ing in de oppervlaktetechnologie en materiaalkunde. Sinds 1995 is hij gedelegeerd bestuurder van het IFO institut für Oberflächentechnik in Schwaebisch Gmuend. In 2013 werd hij President of the technical committee of qualisteelcoat.




Korte inhoud van de presentatie:
Coating bedrijven associeren de naam van het Qualisteelcoat-label met een hoog kwalitatief niveau. Dat legt eisen op de productie, de geselecteerde grondstoffen en de permanente kwaliteitscontrole.

Simon Meirsschaut

Managing partner Meirsschaut & Associates

Simon Meirsschaut is Burgerlijk elektrotechnisch ingenieur (RUGent) en Master of Arts (Princeton University). Hij is technisch coordinator van ESTAL (European association of surface treatment on aluminium) waar hij van nabij de europese regelgeving volgt inzake oppervlaktebehandeling van aluminium. Hij is ook verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de vzw Qualubel, algemeen licentiehouder voor België van de kwaliteitslabels Qualicoat en Qualanod. Verder adviseert hij ‘downstream user’ bedrijven inzake REACH, ISO e.a.

 

Frans Van Rompaey 

Teamleader Technical Consultant, Schüco 

 

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Meer weten over

ALUMINIUM 2024Save the date en koop een ticket voor ALUMINIUM – het platform voor de industrie!Meer infochevron_right
Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine